Защитникът на шампиона Лудогорец Антон Недялков беше обявен за най-скъпия играч в Първа лига от авторитетния немски сайт transfermarkt, съобщава "Меридиан мач".

Националът вече струва 3,5 милиона евро и така изравни съотборника си от дясната зона на отбраната Сисиньо. Сайтът посочва Недялков за №1, тъй като той повишава цената си. Любопитен е фактът, че двамата най-скъпи у нас са защитници, което е без аналог за другите европейски първенства.

Цялата група на Лудогорец е на разположение за последните две контроли

Цялата група на Лудогорец е на разположение за последните две контроли

Добра новина за Павел Върба

След Недялков и Сисиньо са още двама футболисти на Лудогорец. Това са Клаудиу Кешеру и Абел Анисе, които са оценени на по 3.3 милиона евро. Анисе също поскъпва, като доскоро беше оценяван на 2.8 милиона евро. Петото място е за Тиаго Родригес от ЦСКА с цена от 3 милиона евро, колкото е и таза на Джоди Лукоки от Лудогорец.

В списъка следват легионери от Разград, като в групата се вклинява нападателят на ЦСКА Али Соу с 2.8 милиона евро. Едва на 14-о място е един от считаните за най-добри български футболисти в момента - Тодор Неделев от Ботев (Пловдив), струващ 2.2 милиона евро. Най-скъпият представител на Левски Холмар Ейолфсон е 18-и с цена от 2 милиона евро.