Българинът Алекс Колев, който е новото попълнение на носителя на купата на Казахстан Кайсар, призна, че от няколко дни вече не може да тренира дори на улицата. Въпреки че клубът разполага с нова база, тя е затворена като част от строгите мерки в страната срещу разпространяването на коронавируса, а в последните дни хеликоптери дезинфекцират града и излизането е сведено до минимум.

Колев: Имаме разговори с чуждестранна компания, която прояви интерес да помогне на Левски

Колев: Имаме разговори с чуждестранна компания, която прояви интерес да помогне на Левски

"Има три типа агенти - с които се работи лесно, с които са работи трудно, и с които изобщо не трябва да работиш"

"Ситуацията тук се влошава, хубавото е че се взеха мерки много рано. Затвориха граници и летища в самото начало, докато почти нямаше заразени. Навсякъде трябва да си с маска иначе не те пускат в банката, супермаркетите и останалите магазини. На всеки вход задължително седи човек с дезинфектанти. Отделно вече затвориха много от заведенията. Говори се, че няма да пускат да се излиза от дома в скоро време. Въпреки сериозните мерки, изведнъж се заразиха много хора. Това принуди правителството да вземе още по-крути решения. Преди дни обявиха, че до магазините ще се ходи само между 10 и 17 часа, след това няма да работи нищо. Така ще е поне за 2 седмици. От тази нощ започнаха да дезинфекцират града с хеликоптери", каза той пред "Труд".

"Всичко е затворено тук и единственото място, където може да се тренира, е на улицата. Ходим всеки ден да тичаме и да поддържаме кондиция с двама хървати от отбора. Жалко, защото разполагаме с много добра база, на която досега имахме възможност да правим всичко - да се храним през деня, а който иска можеше да остава и да спи там. Отборът задължително е на лагер на стадиона преди всеки мач. Много ми липсва футболът и дори усещането да тренираш с топка"

"Единственият ден, който може би не ми липсва, е този след мачовете, когато всичко ме боли и съм уморен. През останалото време постоянно ми се играе, чувствам се така, сякаш съм контузен - седиш отстрани, гледаш и не можеш да промениш нищо. Освен футболът, ми липсва и моето  семейство, което не може да дойде при мен, защото както казах, границите са затворени."

"Следя нещата в България и като цяло с европейския футбол. Ако тази пандемия се задълбочи, може би ще има по-малко кръгове. Не е изключено да играем по 2 пъти помежду си, вместо по 3, както е сега. Ако пък скоро утихне всичко, не виждам причина да не си завършим нормално сезона. За момента само гадаем, защото никой няма представа докога ще продължи."