Битката в Първа лига навлиза в най-интересната си и непредвидима фаза. В тежките сблъсъци на върха до финала на сезона ще бъдат разпределени първите три места в класирането.

И разбира се, ще бъде определен шампионът на България.

По всичко изглежда, че седемкратният пореден първенец няма намерение да се предава и ще направи всичко възможно, за да защити трофея си. Пролуките, неточностите и леките залитания на Лудогорец обаче дават достатъчни аргументи на безпристрастните фенове да предположат, че този път крайният победител може да бъде различен.

Бавни им били крилата, знаели им играта...

Бавни им били крилата, знаели им играта...

Как пък всички изведнъж осъзнаха колко слаб е Лудогорец?

Предвид безконечната динамика при "сини" и "червени", общо-взето на всички нива в клубовете, подобни хипотези не са за пренебрегване.

Снимка 408576

Източник: LAP.bg

Всеки от трите тима има шанс. Това е истината. Разликата в точките не е толкова голяма. И все пак предимството е на страната на отбора, който считано към настоящия момент заема върховата позиция в подреждането.

По ирония на съдбата обаче, може да се стигне до доста любопитна крайна развръзка в шампионата.

И Левски да направи ЦСКА шампион.

Снимка 408597

Източник: LAP.bg

Лудогорец занапред не може гарантирано да счита, че мачовете с Ботев (Пловдив) и Черно море ще бъдат печелени. Ситуацията е малко по-различна от тази от преди няколко години. Не че и тогава имаше нещо съвсем сигурно, но вероятността бе значително по-голяма. Може да се стигне и до ситуация, в която евентуални поражения или загубени точки от Левски да позволят на приемания и сочен от всички на "Армията" като вдъхновител Любослав Пенев да изведе ЦСКА до титлата. Колкото и невероятно да изглеждаше това до преди няколко кръга.

Снимка 415783

Източник: БГНЕС

В Левски ще искат да докажат на цяла България, че промените дават резултат.

Че от динамиката на върха на "Герена" и около него последствията могат да бъдат предимно положителни. Това категорично преминава през победи срещу ЦСКА и Лудогорец. "Сините" ще получат първата си възможност да постигнат нещо впечатляващо още в следващите два кръга. И което е по-важното - в самия край на сезона. Когато отново играят с двата си най-големи съперника в елита.

Снимка 411417

Източник: LAP.bg

Ако нещо ще се е променяло към добро в отбора от "Подуяне", то трябва със сигурност да се е случило до момента на истината, в заключителните мигове от настоящата кампания. Тогава в Левски ще трябва отново да е "време за мъже", както обичат да казват специалистите в клуба. Ще трябва да бъде постигнат търсеният синхрон между чужденците, които ще останат, настоящите лидери на отбора и непрестанно привнасяните нови таланти в редиците на отбора. В противен случай някой ще трябва да го отнесе. По стара "синя" традиция.

Около няколко поста в тима вече имаше спекулации. Около треньорската позиция - също. А дим без огън няма. Все трябва да има нещо реално по темата. Извън вселенските заговори. Гарантирано на 100%, от секретарите и домакините, та чак до върха на "синята" пирамида, раздаването трябва да е оптимално. Необходимо е влагането на всички усилия. Силните личности в клуба вече доказаха, че са способни на това. Вече промениха Левски, за добро или пък не. Бъдещето ще покаже. Сега трябва да го сторят и футболистите.

Снимка 415124

Източник: LAP.bg

И ако всички процеси в клуба продължат възходящото си развитие, в края на сезона Футболна България наистина може да има своя нов шампион. По ирония на съдбата обаче той може да е този, който феновете на Левски най-малко биха искали.

Разбира се, за да стане това факт, "червеният" Вдъхновител ще трябва да направи така, че отборът му да изиграе още много полувремена, като първото от последния мач с Лудогорец. Но и нито едно като второто.

Иначе титлата може и да остане в Разград.

Лудогорец и ЦСКА завършиха 0:0 в Първа лига

Лудогорец и ЦСКА не разрешиха шампионския си спор в Разград

Без попадения в голямото дерби, двата тима си разделиха по едно полувреме