Академия "Арес" отново завоюва първо място, този път в турнира "Златна Добруджа". "Боговете на войната" от набор 2007 спечелиха златото след убедителни победи и изключителна голова разлика - 20:0. Успехи над Спартак (Плевен), ФК Шумен, ФК Добруджа и ФК Тича донесоха призовите медали за "аресите", с което затвърдиха доброто си представяне.

Това е пето поредно злато за 13-годишните футболисти.

"Кораловите" получиха и индивидуални отличия - Кристиян Денчев за "Най-добър вратар" и голмайсторски приз, който бе поделен между Руслан Свиленов и Георги Славейков.

Злато за Академия "Арес" и от турнира "Сандански Къп"

Злато за Академия "Арес" и от турнира "Сандански Къп"

Набор 2008 завърши на първото място за четвърти пореден път

Набор 2008 също се представи на много добро ниво на турнира в комплекс "Албена". "Аресите" спечелиха три от петте си срещи, което им донесе третото място. Григор Златков беше избран за "Най-добър вратар", а Даниел Драгомиров за голмайстор.

Момчетата на Василий Шаламанов от набор 2009/10 също записаха много добро представяне, но малшансът ги лиши от призови места.

Най-малките "Богове на войната" в Академията - набор 2011/12 изигра цели шест мача за четири дни, като се поздравиха с победи в 4-те от срещите и завършиха турнира с голова разлика 17:3. На полуфиналите се срещнаха с ФК Несебър, като загубиха с 0:5. "Аресите" се отличиха и с индивидуални отличия - за "Най-талантлив футболист" беше избрана Рая Ангелова, "Най-перспективен футболист" - Ния Петрова и за "Най-добър защитник" - Мартин Найденов.

Снимка 527270

Източник: Личен архив

Академия "Арес" набира деца набира деца в своите гарнитури от 2007-а до 2015-а година.