Адвокат Радостин Василев, който гостува в предаването "На ринга" по TV 7/8, заяви, че пререгистрацията по новия закон за спорта няма да реши проблема с клубовете фантоми във футбола.

"Най-елементарно преглеждане на документите, които БФС праща на клубовете за пререгистрацията, показва, че за около 3 минути с 3 подписа всеки клуб фантом може да стане съвсем действителен член на БФС и да участва в конгреса през лятото. Затова тази пререгистрация, поне във футбола, крие недъзи. Тя е фиктивна. С две декларации и с два договора - граждански и безвъзмезден, всички фантоми могат да участват на конгреса", каза юристът.

От БФС разясниха защо сме в "списъка с несъответствия" на УЕФА, казусът датира от 2017 година, но е разрешен

От БФС разясниха защо сме в "списъка с несъответствия" на УЕФА, казусът датира от 2017 година, но е разрешен

Пропуски от българска страна няма

"Вярвам, че има какво да излезе от проверката на държавата в БФС. Във футбола ни е настъпило безвремие. Във волейбола нещата станаха много бързо, докато във футбола конгресът е далеч. Не виждам много желаещи за президент към момента. Точно напротив - вижда се тайнственост и опити на сегашното ръководството да се произведе кандидат от някои олигархични кръгове. Предвид датата на конгреса нито Любо Пенев, нито някой друг е заявил намерения да се кандидатира".

"Чувал съм се с г-н Пенев и той наблюдава ситуацията. Фигурата на г-н Фурнаджиев пък в никакъв случай не е алтернатива, а е подменяне на един неуспял управленец с друг. Ако наистина се цели промяна в българския футбол, това не е подходяща кандидатура. Стилян Петров е познато име у нас и по света. Той няма да си жертва имиджа, ако стане президент на БФС. Напротив, чрез своя безупречен имидж може да промени и този на самата централа. Рано е обаче да се каже кой ще се кандидатира", добави Василев.

Атанас Фурнаджиев каза пред ТОПСПОРТ президент ли е на БФС все още Борислав Михайлов и има ли казус "Лечков" в централата

Президент ли е на БФС все още Михайлов, има ли казус "Лечков" и на какъв етап са проверките в централата?

"БФС е доказал, че може да се справи в много трудни ситуации"