След като толкова хулените политици са на път да разрешат най-големия проблем в спорта ни, а именно отдаването на базите на клубовете, сега на ред са шефовете. В последните години се наслушахме на хиляди обещания от рода на: „Дайте ни съоръженията и ние ще ги направим по последен писък на модата

" Ръководствата на ЦСКА, Левски и още родни клубове внасяха какви ли не проекти, обещаваха, но решения не се взимаха. Ето че сега то е факт и босовете трябва да започнат да действат. Най-много се очаква от Александър Томов, който постоянно говори за прословутите бази. Как ЦСКА плаща наем, налива пари, а същевременно не получава нищо, дори и позволение да инвестира. Ами ето, сега спокойно шефовете на „червените" в лицето на г-н Томов, а и на индийския милиардер Прамод Митал, ще могат да вложат парите си някъде.

Е, сега ръководителите на българските клубове ще ударят кьоравото, ако са умни, разбира се. ЦСКА ще получи две съоръжения насред центъра на София, а и дюшеш идва позволението от страна на МС за възможност за възвръщаемост на дадените средства. Тоест, до стадион „Българска армия" може да се появи нов хотел, мултифункционална фитнес зала и т.н, от които приходите ще са невероятни.

Защо Тодор Батков иска толкова много стадион „Раковски". Ами защото не е на „Подуяне", а се намира също на пъпа на столицата ни. От получаването на базата на „Раковски" „сините" също ще имат страхотни облаги. Разбира се, ще пооправят терените, ще вдигнат общежитие, ще направят хотел със спортни цели, но в същото време парите, които ще прибират впоследствие, ще са в пъти повече от това, което ще дадат.

Именно заради безхаберието на държавата към спорта в последните години един от крупните ни бизнесмени Васил Божков се отказа от издръжката на ЦСКА.
Няколко пъти най-богатият българин излизаше с предложения за подобряване на базите, но държавата така и не му позволи да направи нищо, освен само да плаща наем и да ремонтира колкото може съоръженията. Предишното ръководство на „червените" на няколко пъти изваждаше на показ вложените средства от страна на Божков, но основната цел така и не бе достигана.

Индийският милиардер Прамод Митал купи ЦСКА безспорно заради бъдещи облаги. Едва ли някой се съмнява, че Митал е взел клуба само защото обича отбора или футбола. Нищо такова, намеренията му бяха да стопанисва примамливите съоръжения.