Министерството на младежта и спорта дава БФС на разследващите органи след извършена проверка. Тя е свързана с клуб участвал в конгреса на 12 октомври, съобщава "Гонг".

Във видео публикувано на сайта на министерството председателят на УС на ФК Стандарт Шивачево разказва, че не упражнява дейност от 2019 година насам.

"Като председател на УС на ФК Стандарт не съм упълномощавал делегат да представлява клуба на конгреса и съответно такъв е присъствал без мое знание и съгласие", заяви Динко Николов.

Бербатов след разкритите от ММС клубове фантоми: Време е компетентните органи да се намесят

Бербатов след разкритите от ММС клубове фантоми: Време е компетентните органи да се намесят

Ето какво написа Бербатов в страницата си във "Фейсбук"

Освен това от БФС са предоставили документи на спортното ведомство, че ДЮШ на Стандарт е взел участие в няколко футболни турнира и е спечелил един от тях, в периода, в който клубът не е развивал дейност. Това е и причината от министерството да се съмняват в достоверността на тези документи и заради, което ги предават на разследващите органи.

"Пред мен е протокол от 18 септември 2021 година ФК Стандарт Шивачево, с който е излъчен делегат на конгреса на 18 октмоври. Никога не сме изисквали упълномощаване за определяне на делегат с решение на управителния орган, и той е при нас в момента", заяви Попов пред "Нова".

Той опроверга твърденията на шефа на Стандарт Шивачево, че клубът не е развивал дейност и заяви, че БФС разполага със снимков материал от участие на ДЮШ на клуба във футболни турнири. Доказателствата ще бъдат предоставени на компетентните органи.