Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Николай Изов говори след днешното заседание на Изпълнителния комитет. Той изрази надежда, че взетите решения ще помогнат за развитието на родния футбол.

Изов е категоричен, че всички хора в Изпълкома са изцяло отдадени на идеята "футбол" и разкри, че днес са отказали хонорарите, които предишното ръководство е получавало.

"Обсъдиха се доста административни въпроси. Начертаха се основни задачи, които трябва да бъдат изпълнени през летните месеци. Надявам се, че решенията, които взехме, са достатъчно коректни, за да се развива българският футбол. Взехме решения, които все още не са реализирани, за участия в различни проекти за развитие на детско-юношеския футбол, както и проекти за развитие на ученическия футбол. Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката и Министерството на труда и социалната политика са положително настроени за бъдеща работа с Българския футболен съюз. Аз съм оптимист и към настоящия момент има избрано служебно правителство, което ще вземе правилните решения. С тези министерства провеждаме ежеседмични разговори. Надявам се тези проекти да минат. Да бъдат насочени към финансово подпомагане. Смятам, че и г-н Иванов, и целият Изпълнителен комитет правим всичко възможно, за да повдигнем нивото на българския футбол. Надявам се искрено това да стане факт, иначе за какво сме тук. Не сме платени, дори и днес отказахме хонорарите, които предишното ръководство получаваше. Изпълнителният комитет е изцяло отдаден на идеята "футбол", каза Николай Изов.

Мъри Стоилов се появи в сградата на БФС

Мъри Стоилов се появи в сградата на БФС

Трябва да си подновява лиценза