Президентът на БФС Борислав Михайлов говори пред медиите след днешния Конгрес на БФС. Ето какво каза той:

"Имаше 435 делегати, никой не протестира. Това са хората, които избират ръководството. Протестите на феновете са платени протести и всички знаете от кого. Не футболният съюз е виновен за състоянието на клубовете, на които са фенове. Те трябва да подкрепят клубовете си. Това са излишни протести. Протестите идват от една група младежи, които са решени, че на всяка цена трябва да вземат властта.

Смятам, че нещата трябва да се успокоят. Аз с тези вписвания и отписвания станах полуюрист. Днешният Конгрес отново легитимира мен като президент и това ръководство. Днешният Конгрес бе свикан от Изпълкома и препотвърден от съдя. И тези хора, такова мнозинство, 78% от имащите право на глас. Това ми дава абсолютна увереност за бъдещата ни работа.

През 2026 година трябва да се предоговаря ВАР. Нарушенията са повече и заради това глобите са по-големи. Всеки клуб е задължен да има служител, който да работи с феновете.

Вие знаете по-добре от мен от кои са платени протестите. На последния Конгрес съм избран напълно редовно, беше прозрачно. Такава демокрация няма никъде, със сигурност. Това, че два клуба оспорват решенията на Конгреса... Ние ще изчакаме решението на съда. Аз съм вписан, а друг президент не е вписван. Няма проблем с управлението на футболния съюз и този Конгрес няма проблеми.

Всичко е разгледано. В бъдеще тези клубове могат да станат членове на футболния съюз, когато си оправят нещата, които не са редовни. Участието в такъв нелегитимен Конгрес е нарушение на устава. Не е само това провинението. Попитахме Конгресът дали изобщо да им разгледаме жалбите. Конгресът реши, че трябва да ги разгледаме, а след това взехме решение да бъдат изключени. Те може да направят и нови клубове. Много от тях дори не са били на предишния Конгреса. Те са участвали в първенства и турнири като временни клубове.

Ще ви раздадем програмата. Тя е направена професионално с експерти от УЕФА. Аз винаги съм знаел, че работя правилно. Аз не съм бил нервен, но когато видиш по този начин след толкова критика, след толкова помия хвърлена срещу мен и футболният съюз, хората идват и са убедени в това, което правят. Аз съм щастлив човек и съм спокоен".