Временният президент на БФС Михаил Касабов обяви, че е невъзможно централата да подпомага финансово клубовете. Той призна, че УЕФА не е спряла парите, които са предвидени да получат в "Бояна", но това се отнася само за програмите. 

"Футболният съюз получа от УЕФА средства само и единствено за програмите, по които се работи общо. И само за това те могат да бъдат харчени, а от УЕФА контролират разходите стриктно и не е възможно дори част от средствата да бъдат отклонени. Съвместната работа в момента е забавена заради пандемията, но ще продължи, надявам се по-скоро.

От ЦСКА първи поискаха финансова подкрепа от страна на футболния съюз и бързо привлякоха съмишленици, но на практика такова нещо е невъзможно. В БФС членуват над 400 клуба, професионални и аматьорски, в създалата се ситуация всеки има нужда от пари, разбираме това. Но не може да дадем на едни, а на други - не. Средства просто няма, това е истината. Някой да си мисли, че можем да му изсипем пари е нереално", заяви Касабов пред "България днес".

БФС ще съдейства на малките клубове да получат помощ от общините за новото първенство

БФС ще съдейства на малките клубове да получат помощ от общините за новото първенство

Научете подробности