Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков изненада журналистическото множество с любопитен коментар след победата на "трикольорите" над Чехия (1:0) в последен мач от квалификациите за Евро 2020. Той обяви, че все още президент на БФС е Борислав Михайлов и това ще е така до нов конгрес.

Също така Лечков допълни, че не знае за отказване на капитана Ивелин Попов, твърдейки, че го е разбрал от журналистите след днешния двубой.

Михаил Касабов: Кой е президент на БФС - аз или Йордан Лечков? Попитайте го него

Михаил Касабов: Кой е президент на БФС - аз или Йордан Лечков? Попитайте го него

"На 28 ноември ще има Изпълком, на него ще се реши датата на следващия конгрес"

"Можем да си говорим много, но днес момчетата победиха на терена. Днес видях хъс. Преди го нямаше това нещо и нямаше резултати. Момчетата се сбиха, сбориха... От вас разбирам, че Ивелин Попов се отказва. Откакто аз отговарям за националния отбор, никой не се е месил на треньорите. Сега имат достатъчно време. Трябва да останат на земята. Не са били кой знае кого. Пожелавам от сърце на тези момчета да могат да се реализират и да си построят живота по най-добрия начин. От тях зависи".

"След като тези момчета могат да бият Холандия и Швеция, значи има нещо в тях", каза Лечков, след което заваляха въпроси към него за скандалите с президентския пост в БФС. Рано или късно ще има конгрес. Това е отделна тема. Ако искате, следващата седмица да отделим един ден и да си говорим на тази тема".

"Какво значение има кой е президент? Да ви кажа, все още е Боби Михайлов. Прочетохте ли устава? Има ли подадена оставка? От кого е подадена? Оставката може да се приеме само на Конгрес".

"Четете устава! Не искате да чуете това, което ви казвам. В устава пише кой може да свика извънреден конгрес", завърши Йордан Лечков.

Министър Кралев: Решението на Изпълкома е г-н Касабов да бъде президент на БФС, няма нищо драматично в обжалването на Лечков

Министър Кралев: Решението на Изпълкома е г-н Касабов да бъде президент на БФС, няма нищо драматично в обжалването на Лечков

"Най-важното за нас е да има Конгрес и да бъде избрано, по демократичен начин, ново ръководство, с което да работим"