Министърът на младежта и спорта - Красен Кралев беше гост в сутрешния блок по bTV, където една от темите, по които говори беше представянето на националния отбор и провеждането на Конгрес за избор на ново ръководство на БФС.

Ето какво каза той:

Ясен Петров след под лупа националите на България

Ясен Петров след под лупа националите на България

Заминава за Турция

"Трябваше да се направи промяна в националния отбор. Бяхме свидетели на слабо представяне на тима. Ясен Петров е много интелигентен човек и добър мотиватор. На този отбор, с ниско самочувствие, му трябваше точно такъв специалист. Това не са възможностите на нашия отбор. Имаме силни млади футболисти, които ако се развият правилно, ще бъдат гръбнака на следващия национален отбор. Петров е уважаван в Китай, работил съм с него в Черно море.

Валентин Михов пред ТОПСПОРТ: Уважавам много Ясен Петров, исках го в отбора ни, още когато беше футболист

Вальо Михов пред ТОПСПОРТ: Уважавам много Ясен, исках го в отбора ни, още когато беше футболист

"Стилиян сам ще си прецени дали иска и дали ще се кандидатира за президент"

Хората очакват моментална промяна в БФС. Да се видят нови решения и лица. От друга страна, ясно е, че ако сега се проведе Конгрес сега, декември или януари трябва да се проведе нов. Такъв им е уставът на БФС. Оттук нататък решението е на БФС и двете им решения ще са законни. Има разделения и в обществото и Изпълкома. Това трябва да кажат юристи.

Всички членове имат правото да участват в избора на ръководство, освен ако не ги разделят на членове с право и без право на глас. Всичко е въпрос на тълкование. Смятам, че всеки един член на спортна организация, трябва да участва в избора на ръководство".

Атанас Фурнаджиев: Трябва само професионални клубове да избират ръководните органи на федерацията

Фурнаджиев: Трябва да се промени устава на БФС и само професионални клубове да избират ръководните органи на федерацията

"Спряхме се на Ясен Петров, защото има по-иновативно мислене"