Вицепрезидентът на футболната централа Йордан Лечков говори след фиаското в Унгария. Този път той изрази мнението си пред колегите от "Гонг", където също така отговори и на нападките от страна на Димитър Бербатов и неговия екип, заявявайки, че това са "млади и богати пенсионери, които си търсят работа". Ето по-интересното, споделено от Лечков:

Борислав Михайлов се измъкнал през товарен или авариен изход

Борислав Михайлов се измъкнал през товарен или авариен изход

От мястото, където излизат баровците, минаха само членовете на Изпълкома Йордан Лечков и Емил Костадинов

"Подочувам, както от другите медии, така го чувам и от вас, но аз бих подходил по друг начин, защото на мен ми се струва, че се прекалява с така наречения негов екип. Това са за мен едни млади - богати пенсионери, които си търсят някаква работа. След футбола, тези хора нямат и един работен ден. Не би следвало да им се обръща чак толкова внимание на тях. Иначе с вас нямаше да имаме какво да си говорим, освен да се концентрираме върху футбола, което мисля, че е и темата.

Още от първия мач ще започна, че има голямо напрежение в момчетата и не си подаваме топката, чисто футболно това, което и аз съм усетил и аз съм практикувал футбола като хоби, спорт и професия. Не ми хареса, че не си подаваме топката, няма една комуникация добра, да се познават добрите страни, да знаят на коя страна и на кой крак да си я подадат, най-вече това. И отделно мисля, че би следвало, както и самите футболисти в момента казват, че липсва динамика, наистина. И футболистите на Черна гора играят в силни отбори, ежедневно тренират на високо ниво, играят сряда - събота в различните мачове, които имат в силните отбори и за Шампионска лига и други, да не ги изреждам сега. От там идва и разликата, както и самите момчета си го посочват. Разликата идва в самата подготовка и в динамиката на самата игра.

Какво означава персонална отговорност? Аз винаги казвам това, което мисля. Ние сме единствената независима организация и не сме финансирани от държавата. Ще си позволя да се пошегувам малко, да речем, ако си купите краставици от борсата, дали ако си ги купите меки, докато стигнат на пазара или у вас ще станат твърди? Еми, това е. С това разполагаме. Като имаме меки краставици, извинявам се за сравнението, но не виждам по какъв друг начин...Добре, най-лесно е да кажа "Ох, аз поемам вина и се извинявам" - какво решаваме с това нещо? Искам да уточня също, тези треньори, които са наети през всичките години, всички те са платени, както и самите футболисти са платени, те трябва да си носят отговорността така или иначе.

Лечков: Това ни е нивото, за един ден няма как да решим какво ще се промени

Лечков: Това ни е нивото, за един ден няма как да решим какво ще се промени

"Нищо ново няма да ви кажа"

Аз не бягам от никаква отговорност, но когато казвам и давам такива сравнения, в такава ситуация всеки трябва да има малко самоконтрол да си поеме отговорността, но каква файда? Понеже се правят големи сравнения с България и Унгария, затова споменах другите футболисти в какви отбори играят, те играят в силни отбори. И аз и моето поколение сме били в чужбина и знаем, че всеки ден се тренира на максимума. Не на 100, а на 150%. В събота като ти дойде мачът, той е по-лек от тренировките. Плюс това националният отбор, от доста години го повтарям, никой не кара някой да идва на сила там. Той е трамплин, както за треньори, така и за футболисти.

Напоследък има дилема за Чочев. Аз също проявявам неразбиране, че той не е повикан, без да вкарвам интрига. За мен трябва футболистите в националния отбор да си пасват и да са подходящи. Никога не е проблем да подмлдяваш отбора с малко по-опитни футболисти, но в крайна сметка това е едно от нещата, което аз винаги съм казвал - ние не сме се месили на нито един треньор. Когато отборът върви казват "Ние победихме", а когато губи отбора "Ръководството да подаде оставка", разбирате ли къде е това разминаване? Защото, в едни такива разговори, когато се задават правилни въпроси, аз отговарям така както ги разбирам нещата".

Обявиха имената на "лъвиците" за "International Women's Cup" 2023

Обявиха имената на "лъвиците" за "International Women's Cup" 2023

Турнирът е на базата в Бояна при вход свободен