Главният секретар на МВР Живко Коцев също коментира протеста срещу БФС и действията на полицията.

"Присъствието пред вас не е повод за гордост. Затова, че няколко антигерои, маскари, изместиха идеята, каузата, смисъла на протеста срещу ръководството на БФС. Ние сме си направили първоначалните оценки, бързо идентифицирахме полицейските служители, които своеволно са си позволили да упражнят агресия върху мирни, цивилни граждани, които не са свързани с протестните действия.

Какъв е изводът? Не трябва да поставяме под един знаменател всички полицейски служители. Важно е да се съхраним, моля чрез вас да спрем да противопоставяме полицията срещу обществото или обратно. Всички ние, заедно с вас, да се обединим и да се противопоставим срещу хулиганските действия на правонарушителите и срещу неправомерните действия на полицейските служители в системата. Униформата трябва да се носи с чест и достойнство. Всички колеги, които добросъвестно и отговорно си изпълняваха задълженията си и се справиха, потушиха напрежението. Ние изводите, които правим са, че предотвратените щети са много повече от причинените. Можеше да се получи нещо по-страшно.

Иска ми се да отравя апел към тези, които не са експерти да се спре да се говори и да се упражняваме върху работата на полицията. Хората, които нямат експертиза и познания. Да се спре с политиканстването. Колкото по-малко неекспертност има върху гърба на полицията, толкова по-големи са шансовете за успеваемост и е толкова по-голяма вероятност да се съхрани мотивацията. Авторитетът и самочувствието на полицейските служители е достатъчно накърнен. Имаме волята да се справим с всички негативни процеси. Искаме да се справим с правонарушителите, а и с черните овце в системата, които дават лош имидж. Няма да търпим хора, които нямат желание да работят и да се развиват. Това можем да го направим всички заедно, като граждани и служители, които проявяваме нетърпимост към такъв вид действия".