Членът на Съдийската комисия към БФС - Георги Йорданов, беше гост в Актуално студио "Дерби" на колегите от "Котаспорт", където коментира въвеждането на системата ВАР по българските терени, както и проблемите в родното съдийството.

Никола Попов, Волен Чинков и Георги Кабаков проговориха!

Никола Попов, Волен Чинков и Георги Кабаков проговориха!

Казаха мнението си за ВАР

"Традиционно пролетния полусезон винаги е по-труден, тъй като се решават класирания, кой да бъде шампион, кой да играе в Лига Европа. Това първенство е много равностойно и интересно, мачовете са поставени под такова напрежение, че отборите се опитват да спечелят на всяка цена. Тогава възниква проблемът и с някои съдийски отсъждания

По принцип няма практика нито в Европа, нито в нашето първенство не е имало практика, да се обявяват наказанията на съдиите. Мисля, че и сега тази практика продължава, въпреки че ние взехме решение да информираме съдиите за решенията на Комисията.

Костадин Гергинов: Атаката към Железов започна още в четвъртък вечерта

Костадин Гергинов: Атаката към Железов започна още в четвъртък вечерта

"Тази психологическа атака може да я разбере само този, който я преживявал"

След всеки кръг анализираме съдийското представяне от всеки един мач. Направихме нещо ново, което не е правено досега, също така съдиите, които са сбъркали се включват в онлайн заседанието, за да изкажат мнението си защо така са отсъдили.

Съвсем нормално е. Навсякъде ние гледаме първенства, от Англия, Италия, съдиите правят грешки друг е въпросът как са приемани решенията на съдиите. Там не съм видял да има такава яростна атака към съдиите, които са допуснали грешки.

Реално новите членове на Съдийската комисия са двама, председателят на комисията господин Гергинов, както и аз, като след 6-месечно отсъствие се завърнах в нея, реално съм нов. В Съдийската комисия има изгладени подкомисии, едната е по назначението на съдиите в Първа, Втора лига, както и за мачовете в турнира за Купата на България. В нея са председателят на комисията Костадин Гергинов, неговият заместник Георги Игнатов и главният мениджър Стоян Алексиев, има и други подкомисии", добави членът на Съдийската комисия.

Петър Петров: ВАР няма да има отношение относно накъсването на играта

Петър Петров: ВАР няма да има отношение относно накъсването на играта

С мачовете на Лудогорец и ЦСКА започват тестовете на ВАР в България