От Асоциацията на съдиите по футбол в България, съвместно със Съдийската комисия и Българския футболен съюз излязоха с изявление по повод юбилея от началото на съдийството в страната ни.

"Уважаеми колеги и футболни деятели,

С радост и гордост съобщаваме, че през 2020 година се навършват 100 години от поставяне началото на организираното футболно съдийство в България. В тази връзка от Асоциацията на съдиите по футбол в България, съвместно със Съдийската комисия и Българския футболен съюз, бе планирано провеждането на тържество през м.декември 2020г., на което футболни съдии и деятели да бъдат удостоени с почетния медал "100 години организирано футболно съдийство в България" и да бъдат наградени най-добрите съдии по футбол за 2020г.

Поради продължаващата и към момента пандемична обстановка в страната, уведомяваме футболната и цялата спортна общественост, че тържеството ще се проведе през следващата година, когато условията позволят това да стане по най-добрия и запомнящ се начин.

С настоящото съобщение даваме за първи път гласност за този значим за българското футболно съдийство, футболната и спортната общественост 100-годишен юбилей и се надяваме, че през цялата следваща година, ще представим по най-добрия начин всички събития, предвидени за неговото подобаващо отбелязване.

Желаем здраве и успехи през новата 2021 година на всички футболни съдии, футболисти, треньори, деятели и любители на футбола !", написаха от асоциацията.

ЦСКА вече е на румънска земя

ЦСКА вече е на румънска земя

Отборът пристигна в северната ни съседка в 11:40 часа