Бившият шеф в Локомотив (София) Ивайло Аспарухов, Свободин Колев и Теодора Тодорова от Атлетико (Монтана), и Атанас Стоилов от Искър (Герман) дадоха днес пресконференция в БТА. Те разкриха неуредици в българския футбол. На въпрос дали ще подкрепят Любослав Пенев в предстоящия конгрес на БФС, те не се ангажираха с конкретна позиция.

"Смятам, че Любослав Пенев е една добра алтернатива", заяви Атанас Стоилов. Той разкри, че първенствата при най-малките футболисти изобщо не са безплатни, както обявили от БФС. Според него редовно се случвало да бъдат добавени отбори отбори, както и да се сменя мястото на провеждане на мачовете два часа преди да започнат.

Любослав Пенев с дълг от над 2,6 млн. лева към банка

Любослав Пенев с дълг от над 2,6 млн. лева към банка

Това сочи справка в Търговския регистър

"Любослав Пенев е добра кандидатура, но той ще си разкрие сам програмата и екипа, когато реши да се кандидатира. Ние не сме инициативен комитет в негова полза", заяви Ивайло Аспарухов. Той представи документи, с които ясно се вижда, че старото оригинално дружество Локомотив (София) е могло да бъде спасено.

От УЕФА са обяснили, че "червено-черните" ще получат 365 хил. евро, ако изиграят поне един мач. Освен това клубът пропуснал да вземе парите от ТВ-права. Вината за това е на последния президент на клуба Николай Гигов.

Теодора Тодорова и Свободин Колев, които заедно управляват клуба Атлетико (Монтана) - занимаващ се с детско-юношески и аматьорски футбол, пък се оплакаха, че вече две години не могат да станат членове на БФС - нито временен, нито постоянен.

Емил Костадинов: Не знам дали Любослав Пенев може да се справи като президент

Костадинов: Не знам дали Любо може да се справи като президент

"Медиите не са наясно как стоят нещата организационно и по документи"

Ние сме подали молба за приемане, но тя нито е приета, нито е отхвърлена. Просто си стои. По три пъти на ден в рамките на девет дни съм опитала да се свържа с президента на БФС Борислав Михайлов, но без резултат", разкри Тодорова, която стана обект на сексуален тормоз от страна на на вече отстранения председател на ОС на БФС - Монтана Ангел Стоянов.

"Два пъти плащахме членски внос, парите се прибираха. И когато пуснах жалби до Зоналния съвет на БФС, до Икономическа полиция, парите ми бяха възстановени", добави Свободин Колев.

Валенсиански вестник с язвителен коментар по адрес на Любо Пенев

Валенсия ще изгуби 1,2 млн. евро заради грешката с Любо Пенев

"Ел Голеадор" разочарова любимия си отбор в Испания