Президентът на БФС- Борислав Михайлов категорично отрече, че централата работи в полза на Лудогорец. Босът допълни, че множество футболни клубове у нас се оправдават за слабите си игри със съдийството.

Михайлов продължава да твърди, че настоящият формат на Първа лига е изключително успешен, но просто в България сме свикнали да се оплакваме с всичко.

Боби Михайлов се забавлява с Наско Сираков в Гърция, докато фенове на ЦСКА го плюят (СНИМКА)

Боби Михайлов се забавлява с Наско Сираков в Гърция, докато фенове на ЦСКА го плюят (СНИМКА)

Босът на футбола ни релаксира

"Форматът на Първа лига беше разискван на най-широка основа. На много от срещите бяха поканени журналисти. Присъстваха и представители на всички отбори от "А" и "Б" група. Всички бяха поканени да участват в новата футболна лига, при положение, че отговорят на необходимите критерии и получат съответните лицензи. Благодарение на тази организация и на над 4 срещи между клубовете, всички клубове от "А" и "Б" група гласуваха собственоръчно, че са съгласни с този формат. Хората от Холандия идваха 3 пъти в България и обясниха проекта на всички". "Мина вече една година и мога да кажа, че първенството е много по-интересно за зрителите и по-оспорвано. Така че хората, които непрекъснато се оплакват в България го правят, за да защитят слабите си резултати. Според мен форматът е изключително успешен. Същият се прилага в Дания и Белгия, но там никой не мрънка", заяви президентът на БФС пред колегите от "Блиц".

Вижте формата на Първа лига за сезон 2017/18

Вижте формата на Първа лига за сезон 2017/18

Ето какво гласи Наредбата

"В нито една държава няма идеално съдийство. Дори и в мачовете от Шампионската лига се допускат грешки от топ съдиите в Европа. Аз съм дълго време президент и винаги съдийството е било злободневна тема, но аз го гледам по-друг начин - в България всички са свикнали да се оплакват от съдийството, когато не им върви играта или не се получават резултатите. Но когато съдията е "сбъркал" в тяхна полза, никой не се оплаква".

"Аз смятам, че съдийството върви в положителна посока. Естествено, съдиите са хора и понякога бъркат. Призовавам към по-голямо спокойствие и спиране на атаките. Много често те биват атакувани още в момента, в който са станали ясни нарядите. В някои медии се появяват тенденциозни статии още преди да са започнали мачовете".

"Това е абсолютно несериозно! Винаги, когато в България някой отбор стане шампион, това се случва с ЦСКА, Левски и Литекс, след това съм чувал, че БФС било "червено", след това "синьо" и "оранжево", а сега едва ли не "зелено". Резултатите на терена показват всеки клуб как се развива и какви са му възможностите. Това се вижда и от футболистите, които играят в тези клубове. Българският футболен съюз обгрижва по един и същи начин всички наши 700 члена, независимо дали са от Първа или Пета лига. Обвиненията по отношение, че БФС обслужва Лудогорец са крайно несериозни. Всеки има право да говори каквото си поиска, но подобно обвинение няма нищо общо с реалността."

Христо Стоичков: БФС не прави необходимото, за да тръгне футболът ни нагоре

Стоичков: БФС не прави необходимото, за да тръгне футболът ни нагоре

"Не вярвам някога отново да сме четвърти в света"