БФС изказа своите съболезнования за кончината на легендата на Левски и родния футбол - Бисер Михайлов. Ето какво написаха от централата на официалния си сайт:

Българският футболен съюз изказва искрените си съболезнования на близките и роднините на знаменития Бисер Михайлов, напуснал ни на 77-годишна възраст.

Легендата на Левски е роден на 30 юни 1943 г., а цялата му професионална кариера преминава с екипа на "сините", за които играе между 1961 и 1975 г. За тези 14 години Михайлов записва общо 284 мача във всички турнири (226 за първенство), на четири пъти печели златните медали в шампионата (1964/65, 1967/68, 1969/70, 1973/74), на два пъти вдига Купата на България и още три пъти - Купата на Съветската армия. Записва и пет мача за мъжкия национален отбор на страната.

Заветът на Бисер Михайлов бива продължен от още две поколения вратари - синът му Борислав е капитан на Златното поколение на България, достигнало до бронзови медали на световното първенство в САЩ, а внукът му Николай понастоящем е част от националния отбор, като и двамата печелят отличията "Футболист на годината" на страната.

Поклон пред светлата му памет!", пишат от футболния съюз.

Почина легендата на Левски Бисер Михайлов

Почина легендата на Левски Бисер Михайлов

Отиде си от този свят на 77-годишна възраст