Димитър Бербатов коментрира разкритията на Министерството на спорта относно три футболни клуба, за единия от които след проверка е установено, че не развива дейност, но въпреки това е участвал на Конгреса на БФС на 12 октомври, като от централата са го награждавали за спечелването на детски турнир.

Ето какво написа Бербатов в страницата си във "Фейсбук":

Петър Величков за наказанието си: Аматьори! Изхвърлям Михайлов от българския футбол до живот!

Петър Величков за наказанието си: Аматьори! Изхвърлям Михайлов от българския футбол до живот!

Както и му налагам забрана за достъп до всички стадиони в България

"Клубове фантоми са допуснати от БФС да гласуват на конгреса на 12 октомври! Доказано при проверка от Министерството на спорта!

Председател на УС признава във видео, че клубът му не извършва никаква дейност в периода 2019 - 2022 г. Че не е упълномощявял никого за делегат за конгреса на 12 октомври 2021 г. Че няма да упълномощи и за предстоящ конгрес, тъй като клубът не развива дейност!

БФС предоставя на министерството на спорта заверени документи, според които детски отбор на този футболен клуб не само е взел участие в турнири, но е и победител в един от тях.

Освен всичко този клуб е участвал в конгреса на 12 октомври 2021 г. и е гласувал!

Този клуб продължава да бъде член на БФС и в момента (както и другите по проверката на министерството), а в същото време така нареченото ръководство на БФС се саморазправя, лишава от членството и вади от първенствата с напълно неоснователни обвинения над 100 клуба!

Време е компетентните органи да се намесят срещу беззаконието!", написа Бербатов във "Фейсбук".

Министърът на спорта разкри огромен скандал в БФС

Министърът на спорта разкри огромен скандал в БФС

Компетентните органи ще бъдат сезирани