Атанас Фурнаджиев ще е следващия президент на БФС, като няма да има извънреден конгрес на футболната централа, съобщава dsport.bg. 

В петък ще има заседание на Изпълкома на Българския футболен съюз, на което се очаква да бъде приета оставката на Борислав Михайлов, въпреки че Йордан Лечков твърди обратното.

Лечков: Оставката на Борислав Михайлов няма да бъде приета от Изпълкома

Лечков: Оставката на Борислав Михайлов няма да бъде приета от Изпълкома

"Само Конгрес може да го свали и да му приеме оставката"

Досегашният вицепрезидент ще наследи Михайлов, като няма да бъде в позицията на временно изпълняващ длъжността, а на постоянен.

Предварителните очаквания сочат, че в петък би трябвало да бъде свикан извънреден конгрес, на който да бъде избран нов Изпълком и президент на футболната централа. Колегите от dsport твърдят, че това няма да се случи и темата няма да бъде обсъждана или решена в петък. Така има огромна вероятност Фурнаджиев ще изкара мандата на това управление до февруари 2022 година.

Уставът на централата гласи: "при подаване на оставка, трайна невъзможност да изпълнява задълженията си или смърт, правомощията на президента се изпълняват от първия вицепрезидент, а при невъзможност или отказ от негова страна - от друг вицепрезидент, избран от ИК, до провеждането на конгрес".

Първият вицепрезидент Йордан Лечков е кандидат за кмет на Сливен и няма как да бъде обявен за изпълняващ длъжността президент на БФС.