Октавио Мантека разказа в интервю за Мercadodofutebol за своя период под карантина в Стара Загора, по време на пандемията от коронавирус. Ето какво каза бразилското попълнение на Берое:

"От 1 месец сме в карантина. Ситуацията е много трудна. Може да излизаме само, ако отидем на пазар или до аптеката. Целият бизнес е затворен. Клубът спря тренировки до 30 април. Имаме график и тренираме в домашни условия. Всеки път, когато съпругата ми или аз отидем на пазар си слагаме маски, ръкавици и винаги ходим с дезинфектант. Тук не всеки говори английски, така че трябва да се грижим за себе си два пъти повече. Лекарят на Берое и клубът ни предоставят цялата необходима подкрепа и са ни е от голяма помощ.

Имахме четири мача преди почивката. На практика мина една година, откакто играх за последно с всички проблеми, които имах с последния му клуб Перилима.

Чуждестранни тимове в конкуренция с Берое за Ахмед Туба

Чуждестранни тимове в конкуренция с Берое за футболист под наем

Футболистът успя да се превърна в неизменна част от титулярния състав на старозагорци

Много съм щастлив, че отново имам възможност да играя. Играх във всички четири мача и успях да вкарам гол. Влизах в ритъм, подобрявах играта си с всеки мач, но за съжаление се стигна до този проблем с пандемията от коронавирус.

Българското първенство е с по-физическо присъствие от всички останали, където съм играл. В Италия повече се разчита на тактиката, на защитата, а в Бразилия се търсят повече ефектните изпълнения, има повече импровизация, докато белгийското първенство е по-динамично", каза Октавио.