Едно от нещата, които се чакаха през миналия сезон, беше Мартин Камбуров да задмине Петър Жеков във вечната голмайсторска листа на efbet Лига. Новият рекорд все още не е факт. Краят на първенството 2020/21 завари Камбуров на кота 251. Или иначе казано - с две попадения по-малко от водача Петър Жеков, пише "Мач Телеграф".

Дори и Камбуров да не остане в Берое и през новия сезон, трудно е да се повярва, че няма да се намери клуб в елита, който да го вземе поне за следващите 6 месеца. Колкото и да не му върви, дори и само дузпите да бие в новия си отбор, би трябвало да вкара въпросните 3 гола, които го делят от върха. И ако е здрав, разбира се.

Нападателят от Свиленград обаче вече е близо и до върховото постижение по брой мачове в елитната ни дивизия, пише "Мач Телеграф". Там рекордьор на върха от края на 2019 година е Георги Илиев. Шампионът с Локо (Пд) и ЦСКА завърши кариерата си с 461 мача. В момента някогашният му съотборник с черно-белия екип - Мартин Камбуров, е с 442 двубоя. Засега това му отрежда пето място във вечната класация. След Илиев се нареждат Марин Бакалов с 454, а 3-4 място делят Динко Дерменджиев и Видин Апостолов с по 447 участия.

Така аритметиката показва, че ако през следващия сезон Мартин Камбуров добави в личната си статистика 20 мача и вкара 3 гола, ще се качи на върха и по двата показателя.

Орязват бюджета на Берое с 40%?

Орязват бюджета на Берое с 40%?

Заралии обаче продължават работата по селекцията