Днес Берое навършва 105 години от своето създаване! 6 май 1916 г. е една специална дата в историята на Берое. Тази дата се счита за начало на организирания старозагорски футбол, чиито традиции през 1959 година наследява обединеният спортен клуб Берое с официалния си учредителен документ от събранието на 19 март 1959 г. На 6 май започват редовните занимания на футболната чета към туристическо дружество "Верея".

Херо е изключително разочарован от случилото се между него и Берое

Херо е изключително разочарован от случилото се между него и Берое

"Болката ми е голяма"

"През този над един век нашият любим клуб "Берое" заслужено заема централно място в българския футбол. В тази богата история ние споделихме много радост и незабравими двубои. Извоювахме много слава, спечелихме много купи и никога не се предадохме. Бяхме заедно в тежки моменти, които се надяваме да останат далеч назад във времето.

През годините "Берое" има и остави големи имена и голмайстори в историята на българския футбол. Стотици са талантливите играчи, които оставиха своя отпечатък по родните и световни терени.

Пожелаваме на всички беройци да бъдат здрави, да споделим още много победи на футболния терен, да продължавате да обичате "Берое" с онази страст и вярност, която винаги е била символ на нашия клуб. Уверени сме, че заедно ще постигнем още много успехи и слава! Благодрим на всички "зелени" сърца за подкрепата и любовта! Ще се видим отново там, където винаги сме заедно и споделяме своето щастие - на Храма! Онзи, в който религията е само една - "Берое"!

Светът е "Берое"! Този свят е кръгъл, събран в кожено кълбо, което всеки привърженик на отбора усеща в стомаха си, свит на топка, когато на стадиона тя трябва да опъне мрежата на противниковата врата. След това се превръща в сълзи от болка или от радост!

Берое пусна в продажба билетите за домакинството си на Арда

Берое пусна в продажба билетите за домакинството си на Арда

Срещата е на 7 май, от 17:30 часа, на стадион "Берое"

"Берое" е свят, който обединява и те кара да обичаш...и всичко в него е зелено!

Винаги носете "Берое" в сърцето си!

Честит празник, беройци!", пише в официалния сайт на клуба.