Берое излезе с отворено писмо към президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, изпълнителния директор Борислав Попов, председателят на Дисциплинарната комисия Юрий Кучев и Неделчо Михайлов секретар на ОСТ - СТК към БФС.

Заралии настояват за изваждане от футбола на делегата на двубоя Миньор Перник - Берое - Владимир Андреев. По време на срещата за Купата на България се стигна до ексцесии на трибуните, като впоследствие те бяха пренесени и на паркинга, където гостуващите привърженици бяха паркирали колите си и голяма част от тях ги намериха изпотрошени.

Старозагорци подкрепиха исканията си с видеоклип с кадри на част от неописаните според тях действия.

Ето какво написаха от Берое:

До

Борислав Михайлов

Президент на Български футболен съюз

град София

Копие до

Борислав Попов

Изпълнителен директор на Български футболен съюз

град София

Копие до

Неделчо Михайлов Секретар на ОСТ - СТК към

Български футболен съюз

град София

Копие до

Юрий Кучев

Председател на Дисциплинарната комисия към

Български футболен съюз

град София

Отворено писмо

от "ПФК Берое - Стара Загора" ЕАД

представлявано от Изпълнителния директор Стелиян Николаев Попчев

Относно: Действията и бездействията на делегата на футболната среща между "Миньор" (Перник) и "Берое" (Стара Загора) от турнира за Купата на България

Уважаеми господа,

ПФК "Берое" публично изразява своето недоволство от действията, които за нас са по-скоро бездействия на делегата на футболната среща между "Миньор" (Перник) и "Берое" (Стара Загора) от турнира за Купата на България - Владимир Андреев.

Ние сме категорични в искането си този делегат да бъде изваден от системата на футбола завинаги. Прикриването, от негова страна, на извършени редица нарушения стимулират футболното хулиганство и толерират безнаказаността на насилието по стадионите и извършителите на тези деяния.

За нас, делегатът Владимир Андреев категорично не е изпълнил своите задължения, записани в чл. 31 т.3 от Наредбата за провеждане на първенства и турнири.

Какво имаме предвид:

1. Неописани в доклада действия на служебно лице от отбора домакин (на пистата, с бялото горнище от приложеното видео), който хвърля опасни за здравето предмети по гостуващата публика. Според нас, това е директорът на "Стадиона на мира".

2. Неописани действия на диктора на стадиона, който си позволява да обижда публиката на "Берое"

3. Неописани обидни и нецензурни скандирания от публиката на домакините

4. Неописано хвърлени димки и факли от домакините, довели до спиране на играта

5. Неописани хвърляни опасни за здравето предмети - с последствия

6. Неописано потрошаването на МПС на гостуващите привърженици в района на стадиона

7. Неописана слабата организация по сигурността от страна на домакините, напротив - поставена е отлична оценка

Всичко това е несвършена работа от страна на делегата, което извежда в заблуда не само органите на БФС, но и цялата футболна общественост.

Ние приемаме нашите наказания и за пореден път изразяваме своята позиция за нетолериране на хулиганството и агресията по стадионите.