От новия сезон в Академията на Берое ще настъпят няколко съществени промени в треньорското ръководство на отборите, съобщиха от клуба. Тимът, който ще представя школата в Елитната група до 19 години ще бъде воден от Атанас Рибарски, а негов помощник ше бъде Трифон Панев. В състава му ще бъдат играчи, родени 2002 и 2003 г.

Другите два състава в Елитните групи - Берое 2004 (Елитна до 17 г.) и Берое 2006 (Елитна до 15 г.) ще бъдат водени съответно от Слави Жеков с помощник Павел Димов и Виктор Димитров с помощник Боян Стоянов.

Амбарцумян: Категорично не съм бил Атанас Рибарски!

Амбарцумян: Категорично не съм бил Атанас Рибарски!

"Двамата не се разбирахме, но..."

С отбора на Берое 2005 от сезон 2020/21 ще работи Боян Стоянов. Начело на Берое 2007 ще продължи да бъде Данаил Желязков, а на Берое 2008 ще бъде отново Павел Димов.

При най-малките няма промени. Берое 2009 и Берое 2010 остават с треньорите си от този сезон - съответно Венелин Сивриев и Дончо Атанасов. Берое 2011 отново ще бъде воден от Трифон Панев, а начело на Берое 2012 е Стефан Динев, а Берое 2013 са поверени на Веселин Пенев.

Три са новите имена в школата за този сезон. Виктор Димитров, който ще води отбора до 15 г. бе помощник-треньор в Царско село, а освен това води отборите до 15 г. и до 16 г. в столичния клуб. Бившият капитан на Берое Веселин Пенев се завръща клуба, след като бе помощник-треньор в Миньор (Раднево). Освен треньор на най-малките в школата той ще бъде и кондиционен треньор на отборите до 19 г. и до 17 г. Третото ново лица е отново бивш играч на Берое - Мирослав Радев, който ще отговаря за вратарите. Преди това той бе в Ботев (Гълъбово)

Освен него треньор на вратарите ще бъде още Даниел Бакърджиев, а кондиционен треньор остава Мирослав Тенев.

Главен скаут на ДЮШ е Борис Киров

Ето разпределението по възрасти:

Берое U19: Атанас Рибарски

Берое U17: Слави Жеков

Берое U16: Боян Стоянов

Берое U15: Виктор Димитров

Берое U14: Данаил Желязков

Берое U13: Павел Димов

Берое U12: Венелин Сивриев

Берое U11: Дончо Атанасов

Берое U10: Трифо Панев

Берое U9: Стефан Динев

Берое U8: Веселин Пенев

Бившият капитан на Берое Веселин Пенев се завръща клуба

Бивш капитан на Берое се завръща клуба

Три са новите имена в школата за този сезон