Защитникът на Байерн (Мюнхен) Жером Боатегн ще остане в отбора, въпреки спекулациите, който го пращат в лондонските Челси и Арсенал, както и Херта. Бившият германски национал разкри, че треньорът Ханзи Флик го е убедил да остане на "Алианц Арена". 

Договорът му с Байерн е до следващото лято. 

"Преди Ханзи Флик вече мислех сериозно за бъдещето си", каза Боатенг пред "Welt am Sonntag".

"В момента се чувствам добре и мога да си представя, че ще остана. Фокусът ми е изцяло върху Байерн и настоящия сезон. Имах нужда от доверието на треньора и неговия треньорски екип. Имам го отново. Дори преди времето с Ханзи Флик тренирах добре и упорито, но не ми беше позволено да играя и никога нямах възможност да вляза в ритъм. Трудно е за всеки играч. Ханси Флик ми каза още от самото начало, че планира да разчита на мен и оцени качествата ми. Сега отново се наслаждавам на футбола", заяви германецът.

Боатенг също призна, че въпреки възобновяването на Бундеслигата миналия уикенд, играчите на Байерн все още обмислят да намалят заплатите, за да помогнат на финансите на клуба по време на пандемията от коронавирус.

"Зависи къде отиват парите. Като цяло смятам, че е възможно. Не мисля, че хората трябва да сочат към професионалните футболисти. Всеки трябва да бъде малко по-смирен през тези времена", допълни той.

"Снимка, публикувана в социалните медии, не означава непременно нещо за живота на играча. Само защото футболист харчи пари, не означава, че не дарява нищо, или че е арогантен. Кристиано Роналдо например публикува снимки от частни самолети, но той дарява милиони. Други играчи не публикуват такива неща, но живеят по подобен начин. Всеки има собствен начин на живот и може да реши сам", сподели още Боатенг.

Бекенбауер: Байерн е невероятен

Бекенбауер: Байерн е невероятен

"Представянето на футболистите без публика не е чак толкова по-различно"