Привържениците на Байерн (Мюнхен), които пътуват до Будапеща, за да гледат на финала на Суперкупата срещу Севиля, трябва да бъдат поставени под карантина или да направят PCR тест при завръщането си в Германия.

Днес кабинетът на федералната провинция Бавария затегна правилата за влизане и отмени предвиденото преди това изключение, при което феновете на спорта не бяха длъжни да са под карантина, ако останат в рискови зони за по-малко от 48 часа.

"Съветът на министрите счита за необходимо затягане на правилата. Дори краткият престой в рисковите зони може да води до значителен риск от инфекция, особено когато някой присъства на големи събития", се казва в прессъобщението.

"Това се отнася особено на финала на Суперкупата", добавя премиерът на Бавария Маркус Зьодер. Той за пореден път призова привържениците да помислят два пъти, преди да пътуват.

"Всеки трябва да помисли два пъти, ако има смисъл да пътува до Будапеща, тъй като това е рискова зона," допълни Зьодер.

Зрителите, които се връщат от Будапеща, трябва незабавно да си направят PCR тест. Само медицинско свидетелство, доказващо, че няма инфекция, може да отмени задължителната карантина. Миналата седмица германските здравни власти обявиха унгарската столица Будапеща за зона с висок риск.

Унгарски епидемиолог е притеснен, че на мача за Суперкупата ще присъстват зрители

Унгарски епидемиолог е притеснен, че на мача за Суперкупата ще присъстват зрители

Двубоят между Байерн и Севиля ще се играе в четвъртък в Будапеща