Наставникът на Байерн (Мюнхен) Нико Ковач даде интервю пред Frankfurter Allgemeine Zeitung, в което засега любопитни теми, свързани с "баварците". 

Хърватският специалист разкри как опитва да мотивира своите футболисти по време на тренировките. 

"Понякога по време на тренировъчните мачлета - в ролята си на съдия - нарочно отсъждам нещата по грешен начин. Това е в ситуации, когато забележа летаргия и апатия сред футболистите. По този начин ги принуждавам да се изнервят, да демонстрират агресия. 

Разбира се, преди всяка среща им говоря с идеята да ги надъхам, но когато имаш мач на всеки три дни, в крайна сметка се изчерпваш като треньор и в един момент вече няма какво да им кажеш", сподели Ковач. 

Треньорът разкри, че е останал разочарован от критиките, които получи за признанието, че Хави Мартинес е симулирал травма в края на първия мач от осминафиналите в Шампионската лига срещу Ливърпул. 

"Хави се оплака, че вятърът е бил прекалено силен. Аз обаче казах това за травмата, за да защитя него, а не мен. Когато хората чуят, че футболист е получил схващане, ще си кажат, че Ковач е виновен, защото играчите му не са подготвени. 

По-добре да си бях мълчал. Един човек ми обясни, че когато не казваш нищо, не лъжеш никогo. А когато си честен, те критикуват. Изглежда, че хората предпочитат да бъдат лъгани. Е, добре, занапред ще ги лъжем", заяви Ковач. 

Президентът на Байерн (Мюнхен) Ули Хьонес: Ще се сдържа от коментар за Льов

Президентът на Байерн (Мюнхен) Ули Хьонес: Ще се сдържа от коментар за Льов

Това заяви босът на баварците