Откритието на Байерн (Мюнхен) - Алфонсо Дейвис, е най-скъпият ляв защитник в света. Поне така твърди авторитетният специализиран сайт transfermarkt.de. Канадецът струва 80 млн. евро след последното обновяване на цените на играчите. След Фонзи се нарежда Андрю Робъртсън от Ливърпул, който е оценен на 64 млн. евро. Трети е Ренан Лоди от Атлетико (Мадрид) - 50 млн. евро. 

"Баварците" разполагат и с най-скъпия дефанзивен халф - Йозуа Кимих. Универсалният футболист струва 85 млн. евро. С 21 млн. евро по-малко е оценен Родри от Манчестър Сити, който е втори в класацията. Третото място е за Каземиро от Реал (Мадрид), чиято цена е колкото тази на испанския национал. 

Сериозно повишение в цената си има и Серж Гнабри. Крилото е оценен на 90 млн. евро. Така той се превръща в най-скъпия германски футболист. Освен това е и най-конвертируемият играч на Байерн. 

Повишението на цените на голяма част от играчите на "баварците" е логична след фантастичния минал сезон, който възпитаниците на Ханзи Флик изиграха. Тимът спечели требъл, помитайки всеки отбор по пътя си. 

Байерн привлече клубна легенда

Байерн привлече клубна легенда

Клаудио Писаро беше назначен за посланик на клуба