Президентът на Байерн Херберт Хайнер не изключи възможността клубът да купи голмайстора на Борусия (Дортмунд) Ерлинг Халанд. 

До момента баварците не са обявявали открито интерес към норвежеца, но Хайнер не изключи подобно стечение на обстоятелствата. 

"Дали Байерн е сред десетте клуба, които могат да си позволят Холанд? От икономическа гледна точка, със сигурност сме много мощен клуб. Независимо от факта, че пандемията ни нанесе тежък удар, винаги можем да привлечем даден играч, ако сме убедени, че ни е нужен", заяви Хайнер пред Sport 1.

"Купихме Упамекано за 42,5 милиона евро. Откупната клауза на Халанд ще е 75 млн. от 2022 година. Не мога да коментирам дали бихме платили подобна сума. В днешно време ситуацията се мени постоянно, включително и във футбола. Сигурен съм в едно - занапред ще продължим да привличаме млади и изключително талантливи играчи. Йозуа Кимих, Кингсли Коман, Алфонсо Дейвис и Джамал Мусиала са доказателство, че Байерн е клуб, в който открояващите се таланти могат да достигнат до най-високото възможно ниво", добави президентът на Байерн.

Джамал Мусиала подписа най-дългосрочния договор в Байерн

Джамал Мусиала подписа най-дългосрочния договор в Байерн

Младокът парафира до лятото на 2026 година