Бившият президент на Байерн (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге вярва, че звездата на тима Роберт Левандовски ще остане в клуба въпреки спекулациите за трансфер.

Левандовски каза след края на сезона в Бундеслигата, че няма да поднови договора си след 2023 година и може дори да напусне това лято, като се твърди, че Барселона проявява интерес към поляка.

Новият шеф на Байерн Оливер Кан каза, че Левандовски "трябва да изпълни договора си", въпреки че агентът на играча Пини Захави заяви, че Байерн е "история" за нападателя.

Шави: Няма да е лесно да привлечем Левандовски

Шави: Няма да е лесно да привлечем Левандовски

Лапорта ми каза, че можем да подсилим отбора, споделя специалистът

"Не мога да си представя, че Байерн ще пусне Роберт след тези изявления", каза той пред Bild TV в неделя, добавяйки, че Кан е избрал фразата "за да демонстрира, че вратата е затворена".

Румениге нарече Левандовски "машина за голове" и че "никога не бих се отказал доброволно от такъв играч", а освен това призова лидерите на клуба да търсят начини за продължаване на договора.

"Трябва да се борите за него, трябва да разговаряте с него. Прегръдките с агенти не са толкова лесни, но все пак са полезни от време на време", добави Румениге.