Звездата на Олимпиакос Александър Везенков продължава да бъде фаворит №1 за наградата за най-полезен играч на редовния сезон в Евролигата. Българският национал все още води в импровизираната класация на специализираното баскетболно издание Eurohoops, която представя основните претенденти за най-ценния индивидуален приз в баскетболна Европа.

В третия етап от класацията Везенков все още заема първото място, като тя беше обновена преди вчерашното изригване на Спортист №1 на България за изминалата година. Както е известно, снощи Везенков записа впечатляващ дабъл-дабъл от 28 точки и 13 борби срещу АЛБА Берлин. През настоящия сезон Везенков е втори при топреализаторите със средно по 18.4 точки на мач, първи при борците с по 7.4 борби и абсолютен лидер по коефициент със своя КПД от 23.5 на двубой. Неговият Олимпиакос пък е лидер в класирането с баланс от 17 победи и 7 загуби.

Иначе, втори в подреждането на Eurohoops е лидерът на Монако Майк Джеймс. Трети е Джанан Муса от Реал Мадрид, четвъртото място е за Кевин Пънтър от Партизан, а пети е Василие Мицич от Анадолу Ефес.

Блестящ Везенков с пореден силен мач за Олимпиакос

Блестящ Везенков с пореден силен мач за Олимпиакос

Олимпиакос победи АЛБА (Берлин) с 93:60