Треньорът на Латвия Робертс Щелмахерс поздрави България и пое пълна отговорност за загубата на неговите момчета. Тази вечер в Рига националите ни шокираха цялата баскетболна общественост и грабнаха скъпоценна победа с 66:65.

По този начин те елиминираха домакините и се класираха за ЕвроБаскет 2022. България изоставаше до последно, но в заключителните секунди поведе с точка, която означаваше първо класиране за голям форум за последните 10 години.

Невероятна драма прати България на Европейско по баскетбол!

Невероятна драма прати България на Европейско по баскетбол!

"Лъвовете" надвиха Латвия с 66:65 като гости

"Преди всичко бих искал да поздравя България за победата и класирането за финалите", сподели спортсменски Щелмахерс. "Извинявам се на феновете за загубата, поемам цялата отговорност за случилото се. Вкараха ни 65 точки, така че не бих казал, че проблемът е беше в защитата. Тя работеше, но изпитвахме трудности в нападение."

Попитан защо Янис Тима бе оставен на пейката за заключителните минути от мача, селекционерът отговори: "Такова беше усещането, явно решението се оказа грешно. Трудно е да се играе с 12 играчи в толкова важен двубой. Исках да разбера кой е гладен най-много. Не исках да налагам твърде много психологичека тежест", добави Щелмахерс.

Барчовски: Негативизмът ни мотивира, в България никой не вярваше, че ще спечелим

Барчовски: Негативизмът ни мотивира, в България никой не вярваше, че ще спечелим

"Нямаше страхотен баскетбол, но ние показахме характер"