Селекционерът на мъжкия национален отбор по баскетбол Росен Барчовски определи групата от 12 играчи за мача с Гърция довечера. Националите ще излязат в Патра в 19:00 часа срещу домакините в първи мач от първия прозорец от квалификациите за ЕвроБаскет 2021.

Силен мач за Везенков при победа на Олимпиакос в Евролигата

Силен мач за Везенков при победа на Олимпиакос в Евролигата

"червено-белите" надвиха АСВЕЛ със 77:68

Нашите пристигнаха вчера в южната ни съседка, като от 16-те избраници на Барчовски Александър Везенков не успя да се включи заради заетостта и мачовете на Олимпиакос в Евролигата, а Венцислав Петков отпадна заради контузия. За Гърция не замина и центърът на Академик (София) Андрей Иванов.

Преди втората тренировка на гръцка земя днес, селекционерът реши да остави извън 12-те дебютанта в мъжкия състав Крис Минков.

До последно под съмнение бе състоянието на Дий Бост. Той пристигна в лагера на България в понеделник, но пропусна две тренировки заради висока температура. След сериозните усилия от лекарския щаб на тима ни в лицето на д-р. Юри Белев и физиотерапевта Явор Касабов, Бост вече тренира наравно с всички в Гърция и Барчовски ще може да разчита на него за мача.