Росен Барчовски коментира изпуснатата победа на българските баскетболсти срещу Гърция. "Лъвовете" отстъпиха на южните ни съседи със 78:84 след продължение, след като водеха с разлика до последните секунди на редовното време.

"След сериозната загуба от Босна и Херцеговина ни беше много трудно да се мотивираме. Когато успяхме да го направим, ние играхме по-добре от Гърция през 39 минути. Няколко грешни решения, няколко пропуснати поднасяния и наказателни ни костваха успеха. Но, това е баскетболът.

Това са малки ситуации и опонентът ни бе късметлия през днешния ден. Играхме добър баскетбол, опитните ни играчи се справиха добре, младите ни баскетболисти от пейката също. Не беше лесно да накарам играчите си да играят с мотивация.

Имахме проблеми със случай на коронавирус, но отборът беше готов да играе, въпреки че не беше лесно след такава загуба.

Имаме една победа, сега трябва да играем за още две. Липсват ни важни играчи - Димитър Димитров, Йордан Минчев, Христо Захариев, Станимир Маринов. Ако изключим контузиите и коронавируса вярвам, че можем да спечелим и двата оставащи мача от групата", сподели разочарованият Барчовски след мача.

Българските баскетболисти изпуснаха Гърция в квалификационен мач за Евробаскет 2022

Българските баскетболисти изпуснаха Гърция в квалификационен мач за Евробаскет 2022

Нашите допуснаха мача да влезе в продължение, след като имаха комфортен аванс