Атрактивният наставник на баскетболния Рилски спортист - Людмил Хаджисотиров-Удо похвали играта в нападение, но не и тази в защита на отбора си след победата над Черноморец със 108:91.

"Няма как да не съм доволен от нападението в мача. Като вкараш 108 точки и направиш 30 асистенции е добре. Смятам, че в нападение днес се справихме отлично. В защита не съм доволен днес от агресията и концентрацията на всички. Смятам, че можем да свършим по-добра работа, каквато вършехме през повечето мачове до момента.

Има някакво натрупване вече на умора, защото вече изиграхме доста поредни мачове. Ще имаме възможност обаче да починем един ден и да се прегрупираме, за да можем да се готвим за следващата серия от мачове. Още във вторник играем с Плевен там, а после тук с Балкан, но на първо място мисля, че трябва да се възстановим , за да можем да се върнем към начина и стила на игра, който искаме и в нападение, и в защита", сподели емоционалният Хаджисотиров.

Гардът на самоковци Павлин Иванов, който завърши срещата само с 8 точки, също сподели мнението си за мача.

"Опитахме се да влезем в мача пределно концентрирани, но допуснахме много лесни кошове. Особено в първата част гостите ни вкараха 26 точки, от което можем да разберем, че не сме се справили добре в защита.

Добре беше обаче, че нападението ни спореше и вкарахме за 10 минути 35 точки, което ни даде и преднина в резултата. Още от втората четвърт обаче заиграхме по- добре в защита и успяхме да направим разлика, която задържахме до края на мача", каза Павлин Иванов.

Росен Барчовски извика 24 играчи за подготовката преди евроквалификациите

Росен Барчовски извика 24 играчи за подготовката преди евроквалификациите

Последният "балон" ще бъде в Латвия