Лидерът на Олимпиакос - Александър Везенков отново се превърна в топреализатор за своя отбор, след като записа 18 точки, 7 борби и 4 асистенции за 20 минути при победата над Лаврио със 103:75 в отложен мач от 15-ия кръг на гръцкото първенство. Това бе 19-а поредна победа за "червено-белите", които се нуждаят от още три успеха, за да завършат редовния сезон без загуба.

"Не играхме добра защита през първото полувреме. Позволихме на Лаврио да вкара много тройки. През вторите 20 минути се представихме много по-добре, което беше в основата на победата ни. Доволни сме от факта, че това е 19-ата ни поредна победа, но е ясно, че се интересуваме единствено от крайната ни цел - титлата.

Гледаме сериозно и концентрирано върху всеки съперник. Сега трябва да се подготвим за серия от мачове. Отиваме в негостоприемна зала като тази на Партизан, като това ще бъде тежко предизвикателство за нас. Трябва да контролираме борбата и да бъдем хладнокръвни", заяви Везенков.

Българският национал и съотборниците му гостуват на Партизан в петък от 21:00 часа българско време в "Щарк Арена" в Белград.

Александър Везенков за поредна година е баскетболист №1 на България

Александър Везенков за поредна година е баскетболист №1 на България

Ето и другите наградени