Ръководството на Барселона напредва в желанието си да намали разходите си по време на паузата във всички спортове заради пандемията от коронавирус. Така баскетболният отбор, и тези по хандбал, хокей с ролкови кънки и футзал публично обявиха, че вече са се съгласили на този ход, предложен от шефовете. Остава само това да стане и с футболния състав, който обаче е и най-скъпоплатеният, и то с огромна разлика спрямо останалите.

Интер загуби интерес към Артуро Видал

Интер загуби интерес към Артуро Видал

"Нерадзурите" затягат коланите

Капитанът на баскетболистите Анте Томич, този на хандбалистите Виктор Томас, на хокеистите Айтор Егирола и на практикиващите футзал Серхио Лосано съвсем ясно изявиха своята позиция в подкрепа на предприетите от клуба мерки и така футболистите останаха сами в преговорите си с шефовете.

Според източници от клуба обаче разговорите между двете страни са почти завършени, като се очаква скорошно решение. Въпросът е кое число ще удовлетвори всички страни.

От ръководството са разочаровани, защото оттам са разчитали, че преговорите са щели да се проведат по-лесно и дори са очаквали инициативата на самите играчи, както беше например при Ювентус. Още повече, че клубът е предприел същите мерки спрямо останалите си служители, които получават доста по-малко пари от професионалните спортисти. В същото време шефовете са горди от демонстрираното поведение на останалите атлети на каталунците.