Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас за пореден път коментира евентуалното завръщане на Лионел Меси в Барселона и случая "Негреира". Той даде интервю за RMC.

"Към днешна дата ми се струва сложно завръщането на Меси в Барса. Каква заплата ще има Меси? Барса не е като ПСЖ, които имат петролен кран и пари, за да могат да си позволят голямата му заплата. Те трябва да намалят разходите си за заплати, за да могат да подписват договори с играчи. Това е като в метрото, нека излязат, за да могат да влязат. Хората все пак трябва да излязат от метрото.

Случаят "Негреира" за мен е най-голямата криза на репутацията, която испанският футбол е имал, откакто го познавам. Това, че един клуб плаща на заместник-председателя на Техническия комитет на съдиите в продължение на 18 години, независимо от целта, е много сериозно и накърнява репутацията по важен начин. За мен действията на Ла Лига в този случай са много ясни. На спортно ниво, тъй като това се изисква от закона, ние предприехме правни действия, подаваме жалба и искаме да я доведем докрай.

В рамките на 48 часа, след като разбрахме за случая с Негреира, подадохме жалба в УЕФА, защото УЕФА може да се намеси. За съжаление на спортно ниво нещата са погасени по давност, така че не можем да направим нищо по въпроса, но на криминално ниво се води съдебно преследване.Това, което няма да направим, е да гледаме встрани и ще направим всичко необходимо, за да стигнем докрай", каза той.