Легендата на българския футбол и Барселона Христо Стоичков се изказа остро по адрес на Усман Дембеле. Французинът в последните няколко дни се превърна в горещата тема на "Камп Ноу", след като отказа да преподпише нов договор при предложените му условия и от клуба го призоваха да напусне веднага, защото няма да разчитат на него до края на сезона.

"Така и не разбра какво е Барса. Ако не искаш да бъдеш в Барселона, поне не петни емблемата. Свали фланелката и кажи "господа, тръгвам си". Много ти благодаря затова, че заблуждаваш хората, че знаеш как да играеш футбол. Казвам ти го, защото и аз съм играл на тази позиция. Господин Лапорта, отворете вратата и го пуснете да си ходи. Такива хора, които не усещат какво е чувството да защитаваш тези цветове, трябва да си тръгнат.

Официално: Барселона взе решение за Дембеле

Официално: Барселона взе решение за Дембеле

Ето какво е

Аплодирам Шави, че не го включи в групата, защото тази съблекалня заслужава уважение. Със 121-годишната си история нашият клуб и нашата емблема заслужават уважение.

Аз дойдох като чужденец, но знаех какво е Барселона. Кои са Кубала, Караско, Линекер, Бакеро, Салинас... Познавах историята", заяви Стоичков в коментар за телевизията, в която работи.