Роналд Куман коментира първите си 100 дни начело на Барселона. Той беше поканен да поеме отбора след загубата от Байенр с 2:8 и отпадането от Шампионската лига. Под негово ръководство каталунците са убедителни в Шампионската лига, но разочароват в Ла Лига, където са 13-и, макар и с два мача по-малко.

"Няма как сам да си поставям оценки за свършената работа. Като цяло това е деликатен момент, защото от теб се иска да работиш здраво, за да промениш някои неща, когато се налага. В други клубове съм имал по-спокойни първи 100 дни, но тук коронавирусът ни ограничи. Знам, че трябва постоянно да печелим и това ме радва. Остават ни седем двубоя преди края на годината и сме длъжни да се справим.

Трябва да обърнем внимание на икономическата ситуация тук. Всички трябва да помогнем на клуба, който обичаме. Длъжни сме да мислим какво е най-добро за Барса.

Най-хубавото за един наставник е да види от отбора си това, което се получи в Киев. Точно това тренираме още от началото. На определени постове сме ограничени заради контузии и COVID-19. Лео и Френки се нуждаеха от пауза, защото досега бяха на терена най-много от всички. А ние се нуждаем от тях, защото те дават ритъма ни на игра.

Обръщаме голямо значение на статичните положения, както в защита, така и в атака. Не разполагаме с много високи футболисти и затова мисля, че ни е трудно да отбелязваме по този начин, защото обикновено противникът ни превъзхожда. При ъгловите удари се стараем да разиграваме с къси пасове, за да се опитаме да изненадаме съперника", сподели Роналд Куман.

Футболистите на Барселона са се съгласили да намалят заплатите си

Футболистите на Барселона са се съгласили да намалят заплатите си

През последните седмици ръководството и играчите така и не намираха общ език