Централният бранител на Барселона Жерард Пике изрази желанието си да завърши кариерата си на стадион "Ноу Камп".

"Ще приключа с футбола в Барса. Нямам представа кога, но колкото по-стар съм тогава, толкова по-добре. Сигурен съм в това, не се виждам да нося фланелката на друг отбор", обясни се в любов Пике, цитиран от вестник "Марка".

"Ако видя, че не съм на достатъчно високо ниво през следващия сезон, съм готов да се откажа и на 29-годишна възраст. Не асоциирам футбола с нещо друго, освен с Барселона."

"Ние сме много доволни, че спечелихме титлата в Испания, но сега е време за купата на страната. Този турнир не изглежда толкова труден, но за нас е също толкова важен, колкото Шампионската лига. В Барса знаем само едно - как да побеждаваме."

"Не съжалявам за нищо, което съм сторил. Всичко, което съм направил е било с мисълта, че е правилно. после се случва да осъзнаеш, че навярно си сбъркал, но това ти помага да се учиш."

"Разбира се, че и аз като всеки друг съм допускал грешки. Но също така съм правил нещата по правилния начин. Горд съм от себе си, макар не всеки да ме харесва. Но това не е нещо, към което се стремя. Не може целият свят да те харесва. Ако е така, значи криеш нещо", добави Пике.