Легендата на бразилския футбол Пеле сподели, че преминаването на Неймар в Барселона, ще му помогне да се превърне в по-добър играч от аржентинската звезда Лионел Меси. Младият кариока бе закупен от Сантос за 57 млн. евро, като в понеделник бе представен и пред също толкова хора на митичния „Кам Ноу".

Припомняме, че в първото си официално интервю като играч на Барса, Неймар обяви, че ще направи всичко по силите си, за да помогне на Лео Меси да остана най-добрият футболист на планетата. Това твърдение обаче не се възприема от неговия легендарен ментор Пеле.

„Неймар израсна изключително много през последните две години. Започна да играе и с двата крака, а и подобри играта си във въздуха", започна с изказването си Пеле.

„Много хора не ме разбират, какво искам да кажа. И двамата са уникални играчи. Обичам Меси! Обичам стила му на игра, но правейки сравнение с Неймар мисля, че той е по-добър от него. Разбира се, може и да греша....", сподели становището си „Кралят на футбола".

„Тъжен съм, защото Сантос изгуби ценен играч! Според мен Неймар достигна тавана си в Бразилия и бе крайно време да поеме ново предизвикателство в Европа".

„Да играеш на „Стария континент" е доста по-различно от това в Южна Америка. Футболът в Европа е далеч по-груб , залага се основно на тактическата дисциплина. Надявам се, че Неймар ще плени сърцата на каталунските фенове, така както на всички бразилци", завърши легендата Пеле.