Медиите в Испания разкриха причината, поради която Барселона иска да се раздели с Френки Де Йонг.

От доста време, се смята че договорът на Де Йонг е такъв, че от следващия сезон парите, които той трябва да получи, се увеличават неимоверно. "Марка" разкри какво точно стои зад това като финансови параметри, заложени в контракта.

Според изданието Барселона трябва да плати на Де Йонг общо 88,58 милиона евро за оставащите четири години от неговия контракт.

През последния сезон заплатата на нидерландеца е била 9 милиона евро, но от следващата кампания тя се увеличава двойно - 18 милиона евро. Освен това Де Йонг трябва да получи бонуси от общо 8 милиона евро (по два за всяка от оставащите четири години), ако играе в 60% от мачовете на отбра. Към тях могат да се добавят общо 12,8 милиона (по 3,2 на сезон) за спечелени титли и евентуално достигане до финал в Шампионската лига. Последните бонуси, които могат да се добавят, са тези за лоялност, които могат да достигнат 15,58 милиона евро.

"Марка" изчислява, че за следващия сезон Де Йонг ще получи общо 21 милиона евро, за по-следващия (23/24) - 27,7 милиона.

Гръм от Испания: Лапорта преговаря за евентуален трансфер на Роналдо в Барса

Гръм от Испания: Лапорта преговаря за евентуален трансфер на Роналдо в Барса

Известният футболен агент Жорже Мендеш и президентът на Барселона Жоан Лапорта провеждат среща в едноименния град