Звездата на Барселона Лионел Меси изрази задоволството си, след като спечели "Златната топка" за 2019 година. Призът бе рекорден шести за аржентинеца, като така той задмина Кристиано Роналдо. 

Нападателят призна, че се наслаждава на футбола, тъй като отказването е близо. 

"Искам да благодаря на моя клуб, моите съотборници, които са част от тази награда, както и на журналистите. Преди десет години получих първата си "Златна топка", тук, в Париж. Помня този ден, когато дойдох с тримата си братя и бях на 22-годишна възраст. За мен това е немислимо, което става сега. Днес получавам шестата си "Златна топка" в съвсем различни времена. Всичко е специално за мен, с моята жена и трите ни деца и съм късметлия, че братята ми и много братовчеди са тук.

През цялото време не спрях да мечтая, да продължавам да раста, да се подобрявам ден след ден и да се наслаждавам на футбола. Благодаря на Господ, че ми позволява да правя това, което обичам. Обмислям на колко съм години и тези мигове са наистина велики, защото отказването от играта приближава, но имам още няколко години. Изглежда, че времето върви бързо и се надявам да продължи всичко така, както е досега", сподели Меси.

Лионел Меси спечели "Златната топка" за рекорден шести път!
на живо

Лионел Меси спечели "Златната топка" за рекорден шести път!

Втори се нареди Върджил ван Дайк, а трети остана Кристиано Роналдо