Една от новите звезди на Барселона - Филипе Коутиньо категорично заяви, че слуховете за това, че като по-малък е минавал медицински прегледи в Реал (Мадрид), не са верни.

Той за пореден път каза, че е пристигнал на "Камп Ноу", защото това е била най-голямата му мечта от дете.

"В действителност не съм говорил много с Неймар. Той взе своето решение да премине в Пари Сен Жермен. Аз исках да се възползвам от възможността да пристигна в Барселона. Когато се откри тази възможност пред мен, не мислих два пъти. Още от самото начало казах, че искам да премина в Барселона, защото това бе моята огромна мечта. Искам да намеря моето място в отбора. Искам да спечеля много трофеи с Барселона и да бъда щастлив тук. Всички ме посрещнаха много добре в Барселона. Не само мен, а също така Йери Мина и Паулиньо. Атмосферата в съблекалнята е много добра. Това е много важно. Отборът е много голям, както на терена, така и извън него. Играхме заедно със Суарес в Ливърпул. Откакто пристигнах в Барселона, той ми помага много. Останалите футболисти също ми помагат. Всички говорят испански или португалски, а езиците са много близки. Винаги сме заедно и изграждаме много силни отношения.

Гути: Челси ще отстрани Барселона

Гути: Челси ще отстрани Барселона

Това смята бившият футболист на Реал (Мадрид)

Това къде ще играя на терена зависи от треньора. Аз ще играя там, където той иска, и където отборът има нужда от мен. Аз съм подготвен много добре. Трябва да се адаптирам към нуждите на тима и да науча как играе отбора. Всеки ден се чувствам все по-добре. Да играеш до толкова гениални футболисти, каквито има в Барселона е много по-добре. Всеки един отбор има свой почерк на игра. Аз все още трябва да се адаптирам към начин на игра на Барселона, как се играе тук. Всеки ден работя и се опитвам да дам максимума, на който съм способен. Клоп и Валверде се различават като треньори. Всеки един от тях двамата има своя маниер на работа.

Какво най-много ме изненада в Барселона? Това е много труден въпрос...Всички играчи са много добри, виждам го всеки ден в тренировките на отбора и в мачовете. Ти виждаш тези футболисти как играят и си мислиш: "това е невероятно", но не е нещо, което ме изненада, защото, когато дойдох, вече го знаех. Това, което ми помага много за по-бързото ми адаптиране към ситуацията е приемането ми в съблекалнята. Всички са страхотни личности.

Всеки един иска да спечели "Златната топка". Моето желание е да спечеля повече трофеи с Барселона. Това най-много ме мотивира. Искам да печеля с Барселона.

Мачовете между Реал Мадрид и Пари Сен Жермен ще бъдат много сериозни.

Вярно е, че с Меси и Луис Суарес живеем близко. Ако имам нужда, ще отида при тях. Е, може би не за олио и сол. Не сме чак толкова близо. Всички знаят, че още миналото лято опитах по всякакъв начин да дойда в Барса. Но зимата дойде и вече съм тук. Работих здраво, както винаги. Преди да подпиша, питах Суарес как е в Барса. Същото е и с Паулиньо. Неймар вече е в ПСЖ, но ми пожела успех.

Стоичков: Барселона ще отстрани Челси

Стоичков: Барселона ще отстрани Челси

Легендата коментира и представянето на отбора в първенството

Челси е сложен отбор, който действа много силно тактически. Това означава, че на Барселона няма да е никак лесно. Разбира се, всеки футболист иска да играе в силните турнири, но не мислих много, когато дойде предложението от Барселона. Ако каталунците спечелят трофея, ще считам тази победа и за своя. Независимо от това, че няма да участвам при постигането му. Ще имам и други възможности да играя с Барселона в Шампионската лига. Жалко е, че няма да е сега. Да дойда тук е уникална възможност. Не мислих два пъти.

Не е вярно, че съм минавал медицински прегледи на базата на Реал Мадрид. Не знам за интерес от тяхна страна. Когато бях 16-годишен, получих конкретно предложение само от Интер", коментира Коу.