Новият треньор на Барселона Кике Сетиен беше официално представен на "Камп Ноу" днес. Договорът му е за две години и половина, но има клауза, според която може да бъде прекратен през лятото. Това ще стане, ако не изпълни поставените цели. 

Ето какво каза бившият наставник на Бетис:

"Благодаря на клубното ръководство за възможността да бъда тук. Дори и в най-смелите си мечти не съм си го представял. Аз съм много емоционален човек и днес е специален ден за мен. Развълнуван съм от този проект, от това предизвикателство. Най-важното е да се опитам да пренеса върху играчите моят ентусиазъм и желанието ми за работа.

Вчера се разхождах сред кравите на село... Днес съм в клубната база на Барселона, тренирайки най-добрите играчи в света. Аз съм в един отбор, който никога не бих могъл да подобря, защото това е максимумът.

Снимка 461502

Източник: fc barcelona - facebook

Винаги съм бил в добри взаимоотношения с Ернесто Валверде. Ценя свършената от него работа и ще се опитам да поддържам контакт с него, защото има много неща от неговия престой, които ще са ни от полза.

В месеците, в които очаквах да поема нов отбор, си мислех, че ще случа на такъв, който е назад в класирането и е в лоша поредица. А поех лидера в Ла Лига. 

Загубата в Суперкупата на Испания може би ще има последствия, но трябва да благодаря на Валверде за свършената от него работа и за ситуацията, в която заварих отбора. Не е нормално да напуснеш отбор, който е на първо място в класирането.

Нещата са ми много ясни. Винаги слушам останалите, но е много трудно да се отрека от това, в което съм убеден. Аз съм първият, който ще защити своя отбор и ще умре със своите идеи. Барса ще продължи по своя път и ще се подобрим във всяко възможно отношение.

Снимка 461503

Източник: fc barcelona - facebook

Ако младите играчи работят здраво и играят добре, те ще получат шанса си. Първият отбор трябва да знае, че не може да се отпусне.

Системата? Тя може да бъде 4-3-3 или 4-4-2. Може да варира според обстоятелствата, но философията няма да се промени. Моят отбор ще играе добре. 

Суарес? Загубихме важен играч, но трябва да мислим за играчите, които имаме. Това е по-важно.

Отне ми само пет минути, за да приема това предложение. Нямам обширно CV, нямам трофеи, но показах каква е моята философия, как играят моите отбори. Благодарен съм за тази огромна възможност. 

Напълно съм убеден, че мога да предам идеите си на този отбор. Трябва да продължаваме да работим усилено, всеки ден".

Валверде се сбогува с Барселона

Валверде се сбогува с Барселона

Каталунците публикуваха обръщението на специалиста