Новият наставник на Барселона Кике Сетиен сподели, че все още няма решение за закупуването на нападател. Ето какво сподели той преди трудното гостуване утре на третодивизионния Ибиса в мач за "Купата на Краля":

Бускетс: Не може да сравняваме Сетиен с Ернесто Валверде

Бускетс: Не може да сравняваме Сетиен с Ернесто Валверде

"Всеки треньор си има свой стил и виждане за футбола"

"Истината е, че все още не сме обсъдили това с ръководството. Но и по принцип да знаех, нямаше да ви кажа. Но засега не сме решили.

Нямаме право на грешка, защото това е един двубой, а нашата цел е да спечелим турнира. Очакват ни тежки условия за игра, които изравняват силите. От гледна точка на натоварената ни програма е хубаво, че победителят ще бъде определен само в един мач, но пък това е и опасно.

По принцип целта ни е да завоюваме всички възможни трофеи - това е ясно. Затова и не искам да се разделяме с никого, защото всичките футболисти са ми ценни.

Моята практика при разговорите с всеки един играч не е да му налагам решенията си, а да се опитам да го убедя, че това е правилното за него. Това важи еднакво както за Лионел Меси, така и за всеки един друг от отбора.

Искам да видя как ще протече тренировката, на кои състезатели ще мога да разчитам и едва след това ще преценя дали Лео ще може да получи почивка в тази среща. Питат ме за футболистите от "B" тима - дали ще разчитам на тях. Трябва ми обаче време, за да ги преценя добре. Познавам ги и сега, но не в детайли.

Той (Дембеле) е изключителен играч, който обаче не е постоянен", коментира Кике Сетиен.

В края опитният наставник обясни, че няма да разделя двамата вратари Марк-Андре тер Стеген и Нето да играят в различните турнири. При Ернесто Валверде имаше практика вторият страж да пази в двубоите за купата.