Кандидатът за президент на Барселона Виктор Фонт издаде книга, в която написа плановете си за бъдещето на клуба. Той я представи пред медиите и коментира какво трябва да се случи, за да може Барса да се върне на европейския трон и да продължи да печели трофеи в Испания.

"В момента работим върху бъдещата организационна структура. Искаме в Борда на директорите да има хора с талант и опит за управление.

Разговаряме с Шави, за да видим каква роля би имал той в Барселона за в бъдеще. Очевидно е, че той трябва да се върне в клуба и да работи за него дълги години.

Снимка 278810

Ако аз бях президент на Барселона, никога нямаше да взема Ернесто Валверде за треньро. Скучно ми е да гледам отбора под негово ръководство. Шави ми каза, че ако той водеше тима, младият Рики Пуч щеше да е титуляр. Сега той е част от дубъла и записа само два мача за първия отбор през миналия сезон.

Бих направил всичко възможно, за да взема Матайс де Лихт. Мисля, че при него не става въпрос за пари, а дали харесва спортния проект.

Барса печели трофеи в Испания най-вече заради Меси. В Европа всичко се руши, защото няма ясна философия и идея. Няма го вече този стил, който ни завеща Йохан Кройф и беше следван от Гуардиола. Ние ще бъдем на 100% верни Кройф и начина на игра, който той прокара в клуба. Имаме професионалисти, които познават този стил от началото до края.

Снимка 416694

Източник: EPA/БГНЕС

Меси има още няколко години на топ ниво, трябва да бъдем реалисти. Трябва да се върнем бързо към стила, който донесе толкова успех на Барса през последните 30 години.

Не бих взел Неймар или Гризман. Бразилецът играе на позиция, която вече е заета. Гризман пък има сериозни проблеми с отношението си към клуба ни.

Преди месеци всички бяха щастливи. Но след загубата от Ливърпул изглежда, че са нужни големи промени", саза Фонт.

Едмилсон: Бих върнал Неймар в Барса, Гризман няма къде да играе при каталунците

Едмилсон: Бих върнал Неймар в Барса, Гризман няма къде да играе при каталунците

"Не виждам как ще остави резерви Меси или Дембеле"